Butikler için en iyi ürün fiyatlandırma stratejisi nedir?
Butikler için en iyi ürün fiyatlandırma stratejisi nedir?
Ürün fiyatlandırma stratejileri, küçük işletmenizi büyütmenize ve müşteri tabanınızı artırmanıza yardımcı olur. “ fiyat ” kelimesi hem bir isim hem de bir fiildir. İkincisi, butikte satılık bir eşyaya yaptığınız şeydir. Fiyatlandırmayı yanlış yaparsanız, para kaybedebilirsiniz. Hiçbir işletme sahibi para kaybetmek istemez.
Fiyatlandırma, bilerek ve belirli bir süreçle yapmanız gereken bir şeydir. Doğru strateji müşteri ilişkilerini çekecek ve inşa edecek, daha fazla kar marjı sağlayacak ve geliri artıracaktır.
Çeşitli fiyatlandırma stratejileri mevcuttur; sattığınız her ürün için aynı ürünü kullanamazsınız. Bu nedenle fiyatlandırma kararları vermeden önce farklı yöntemleri anlamak gerekmektedir. Aşağıda, küçük işletmeler tarafından toptan giyim satın almayı içeren en sık kullanılan beş fiyatlandırma stratejisi bulunmaktadır.
5 Ortak fiyatlandırma yöntemleri
Bazı butik sahipleri, ürünlerini elde etmenin maliyeti ne kadar temel alınarak fiyatlandırırlar. Ayrıca kilit taşı fiyatlandırması olarak da adlandırılırlar. Giderlerini hesaplar ve perakende için bu sayıyı iki katına veya üç katına çıkarırlar. Bazıları rekabetçi fiyatlandırma kullanır. Bazı butik sahipleri, ürünleri satış ve indirimler yoluyla tanıtmak amacıyla son derece yüksek fiyatlandırırlar.
İş hedeflerinize ulaşmak için hangi stratejiye karar vermeniz gerekmektedir. İşte birkaç yaygın olarak kullanılan fiyatlandırma yöntemi:
1. Değer Bazlı Fiyatlandırma Stratejisi
Değer tabanlı fiyatlandırma müşterinin değerinin ne düşündüğüne göre bir ürünün fiyatını ayarlamak anlamına gelir. Bu stratejinin çalışması için, müşteri ürün için daha yüksek bir fiyat beklemelidir. Örneğin, bir Prada cüzdanı satın almak isteyen bir müşteri, özdeş görünseler bile, marka olmayan cüzdanlardan çok daha fazlasını ödeyeceklerini biliyor. Marka sadakati çok önemli bir faktördür.
Yerleşik markalara sahip butikler bu stratejiden yararlanabilir. Markanızı temsil etmek için güneş gözlüğü, iç çamaşırı veya mücevher gibi en iyi sattığınız bir veya iki ürünü seçmek isteyebilirsiniz. Bu ürünlerin fiyatlarını artırmanıza izin verir.
2. Maliyet Fiyatlandırma Stratejisi
İMaliyet fiyatlandırma stratejisi ile butik sahipleri belirli ürünleri fiyatlandırırken kullanmak istedikleri tutarlı bir yüzdeyi belirler. Ve bu yüzdeyi öğeyi satın almak için ödedikleri miktara uygular. Bu yöntem kolaydır, bu yüzden birçok perakendeci bunu seçer. Ancak, daha yüksek karlar sunarlarsa diğer stratejileri de göz önünde bulundurmalısınız.
Butikleri için en iyi ürün fiyatlandırma stratejisi nedir?
3. Ekonomik Fiyatlandırma Stratejisi
Ekonomik fiyatlandırma stratejisi ile perakendeciler daha çok belirli bir ürünün yüksek miktarlarını satmaya odaklandıklarında kullanılır. Satışları artıracağını umarak daha düşük bir perakende maliyeti uygularlar. Fazla ürün stokuna sahip perakendeciler bunu yararlı bulabilir. Bir işletme sahibinin satılık 1.000 tişörtü varsa, bunları daha düşük bir maliyetle fiyatlandırabilirler. Bu yöntem, indirimli ürünler arayan bir müşteri acele edince başarılı olur. Ayrıca çok az kar sağlayacak sadece birkaç tişört satma riski taşıyabilmektedir. Ülke çapında trend olan ürünleri, ekonomik fiyatlandırması daha iyi sonuç verebilir.
4. Paket Fiyatlandırma Stratejisi
Paket fiyatlandırma stratejisi, bir ürün olarak gruplandırılmış birden fazla ürün satarsınız. Müşteriniz paraları için daha fazlasını alıyormuş gibi hissettirebilir. Çünkü onları indirimli olarak algılıyorlar. Ancak, paket içindeki her bir kalem için önemli kar marjları belirleyebilirsiniz. Bir butik sahibi, bir kış paketi için bir şapka, eldiven, dudak balsamı ve bir eşarp toplayabilir. Her ürün için marjları organize edebildiğiniz ve bunlara ayak uydurabildiğiniz sürece, bu yöntem sizin ve müşteriniz için bir kazan-kazan olabilir.
5. Psikoloji Fiyatlandırma Stratejisi
Duygular, insanları satın alma işlemlerini etkilemede önemli bir faktördür. Bu nedenle, müşterilerinizin duygularını ürünlerinize bağlamasını sağlayın. Büyük perakendeciler psikoloji fiyatlandırmasında uzmandır. Tüketicilerin sayıları otomatik olarak yuvarladığını bildikleri için fiyatlarını “ .99 ” ile bitirmektedirler.
Neden toplu satın almalısınız?
Fiyatlandırma stratejiniz ne olursa olsun, ürün alırken temel kurallara uymalısınız. Toplu olarak satın aldığınızda, kaç ürün satın aldığınıza göre indirim alırsınız. Başarılı moda / butik sahipleri, toplu olarak satın aldıklarında düşük fiyatlarla kaliteli toptan giyim sunan toptan tedarikçilerle çalışırlar.
Toplu alım her zaman aynı öğenin çoğunu satın almanız gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, satın aldığınız ürün sayısını artırmak için çok çeşitli toptan eşya satın alabilirsiniz. Toptan satışın temellerini bilmek şarttır.
Toptan satış nasıl yapılır
Bir toptancıdan toplu ürün satın alırken takip edebileceğiniz belirli ipuçları vardır:
- Toptan tedarikçinin yorumlarını kontrol edin ve referanslar için çevrimiçi olarak eski müşterilere ulaşın.
- Mümkün olduğunda, gerçek ve uyumlu olduklarından emin olmak için şirketi ziyaret edin.
- Toptancı tedarikçinin kilit personeliyle olumlu ilişkiler kurun.
- Fiyat pazarlığı yapmaktan korkmayın.
- Çok çeşitli toptan mücevher gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan bir toptancı bulun,. Böylece alışverişe daha az, pazarlamaya daha çok zaman ayırabilirsiniz.
- Nakliye, son teslim tarihleri, küçük parti satın alma ve iadeler hakkında sorular sorun.
En önemlisi, butiğiniz için ürünlere karar verirken her zaman hedef müşterinizi göz önünde bulundurun. En iyi toptan tedarikçi, müşterilerinizin de en az sizin kadar mutlu olmasını isteyecektir.
Kaynak:https://blog.wholesalefashionsquare.com/product-pricing-strategy-boutiques/